Translate

lauantai 29. marraskuuta 2014

24.11-28.11

Maanantaina lähdimme Paulin kanssa Romanin työmalle asentamaan valaisimia Romanin lomailessa. Katsoimme valaisimille hyvät paikat, leikkasimme kattopaneeleihin reijät ja asensimme valaisimet. Iltapäivällä menimme "päämajan" saneeraustyömaalle. Wolfgang oli muuttanut piirustuksiaan ja aikaisimmin Paulin kanssa tehdyt asennukset piti muuttaa kuvien mukaisiksi.

Tiistainan jatkoimme valojen asennuksia. Sama kaava, kuin maanantaina. Tehtäväni oli ojennella työkaluja. Iltapäivällä sain sentään asentaa kaapeleita kouruun ja kouruun koje- ja pistorasiat.

Tiistai aamuna tunsin oloni hieman oudoksi. Kurkkuun koski ja yskitti. Päivän aikana minulla kävi epäilemättä kuumetta, mutta iltapäivällä se laski. Syysflunssa tulkoot!
Saksalainen sananlasku flunnssasta: kolme päivää se tulee, kolme päivää se kestää ja kolme päivää se poistuu.

Keskiviikkona sama tarina jatkui. Ojentelin työkaluja ja kantelin tavaraa autosta ja takaisin. Lisäksi leikkasin määrämittaisia kaapeleita valaisimia varten.

Torstaina lähdimme auttamaan Totfallia tbz- ammattikoulun vieressä sijaitsevalle työmaalle. Normaalisti Wili on siellä yksin, mutta nyt siellä oli kaikkiaan seitsemän asentajaa työskentelemässä urakointinopeudella. Asensin koko päivän pistorasioita keittiöön ja kytkin uunin kaapeleita.
Saksalainessa taloudessa uuni ja liesi ovat erillisiä ja molemmat saavat virtansa pistorasiasta
Minun näkökulmastani saksalaiset asennustandardit ovat erittäin epäturvallisia. Asentamani pistorasiat olivat heti välittömästi tiskipöydän vieressä. Vain 10 senttiä vesihanasta.
Lisäksi huomasin kuinka helposti ja näppärästi vieressä työskentelevä sähköasentaja ottaa sähköiskun kojerasiassa olevista johtimista, jotka ovat jännitteelisiä.
Lisäksi autoin samaista asentajaa jouduttuaan kepposen kohteeksi. Parvekkeen ovi oli tupakkatauon aikana mennyt "oudosti lukkoon"

Perjantaina menimme jälleen paulin kanssa maanantailta tutulle työmaalle. Paul sanoi: "tarvitaan kaapeli keskukselta tähän kohtaan. Toimi". Komento oli yksinkertainen ja tehokas. Olin mielissäni, kun sain pitkästä aikaa tehdä kunnolla jotakin muuta kuin työkalujen ojentelua. Kaapelin vedon jälkeen asensin kouruihin pistorasioita ja niitä kansia kouruihin.

Maanantaina avautui Paderbornin joulutori. Perjantain Ferienabendin kunniaksi työkaveri lupasi lähteä sinne mukaani ja esitellä saksalaisia perinteitä. Esimerkkinä mainittakoot Glühwein, jota voin henkilökohtaisesti suositella. Voin myös suositella ylipäätään saksalaisia joulutoreja, jos kukaan sattuu saksassa liikumaan marras- joulukuun vaihteessa tai ennen joulua. Niitä ei turhan takia ylistetä.

1 kommentti:

  1. Flunnsa se tääläkin jyllää. Joulutorit ovat todella käymisen arvoisia, itse olen käynyt Tallinan Joulutorlla ja menen 12,12 sinne taas,

    VastaaPoista