Translate

tiistai 4. marraskuuta 2014

3.11 ja 4.11

Viikonloppu meni rattoisasti paikallisia turistirysiä kierrellen. Oikeastaan ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon viikonloppuna minulla oli luvalla sanoen omaa aikaa, eli tylsää.

Maanantaina lähdin Danielin mukaan koko viikoksi. Aamusta asensin kerrostalon sähköpääkeskuksen potenttiaalitasausta ja kevin. Iltapäivällä laitoin kaapeleita haitariputkiin ja niittasin ne betoniin. En tiedä suomalaisesta kerrostalon lattiasta, mutta Saksassa sen rakenne on mielestäni kovin erikoinen: Alkuperäisen betonin päälle laitetaan noin 30 senttiä styröksia, jonka päälle tulee taas noin 5-10 senttiä betonia, jonka päälle tulevat loput kaapeleiden putkituksista ja vesiputkista. Tämän jälkeen tulee vielä lopullinen lattia. 
Lisäksi huoneiston jokainen seinä julkisivuseinää lukuunottamatta tehdään pelkästään kyprokista.
Haluaako joku opettajista valaista miten ko. rakenteet toteutetaan Suomessa?

Tiistaina aamusta kävimme kotikeikalla. Omakotitaloon oli ilmeisesti tekeillä yläkertaan sisätilasaneeraus. Siellä asensimme kylpyhuoneeseen kojerasioita ja porasin työhuoneen katton kyprokkiin rei'ät valaisimille.
Aamupalan jälkeen kerrostalon putkitushomma jatkui, sillä huomenna keskiviikkona saapu firma, joka tekee lopullisen lattian. Lisäksi asensimme jokaisen asunnon pesuhuoneen pistorasiat/ valokatkaisijat. Jos oikein muistan, suomessa pistorasian ja pesualtaan välillä pitää olla yksi metri? Jälleen pyydän opettajan tietämystä.
Tällä rakennustyömaalla pistorasia ja valokatkaisija asennettiin 50 senttiä kylpyhuoneen käsienpesualtaan yläpuolelle.

Iltasilla pääsin taas yhden asentajan mukana ampumaradalle. Oli mukava huomata, että tasoni alkoi pikkuhiljaa kohentua. Muutenkin syksyn ammuntojen jäätyä vähäisiksi oli mukavaa pitkästä aikaa harjoitella ampumista. Ilmakivääreillä ja yksinkertaisilla dipoter- tähtäimillä ammuttessa huomaa ampujan ja ampujan eron..... hävisin 100-0 kaikille muille radan käyttäjille.

3 kommenttia:

 1. Hei!
  On kiva kuulla että siellä menee hyvin.Suomessa asuntojen väliset seinät tehdään valamalla betonista ja yleensä myös kosteiden tilojen seinät. Makuuhuoneiden seinät tehdään täällä meidän korkeudella puurunkona ja pintamateriaalina gyprokki, on myös urakoitsijoita jotka tekevät rungon peltirangasta, minun muistini mukaan niihinei saa asentaa mmj:tä muuta kun suoraan alas.
  Hyvijä jatkoja tv h

  VastaaPoista
 2. Mitenkäs lattiarakenteet?
  Ja oliko Suomessa minimietäisyyttä pesuhuoneen vesihanoista lähimpään pistorasiaan/ valokatkaisijaan?

  VastaaPoista
 3. Suomessa kerrostalojen välikatot yleensä tehdään valamalla ja siihen putkitetaan valaistukset ja seinille menevät pistorasioitten putket. Eteisen ja pesuhuoneitte katoissa on yleensä alaslaskut että niitä ei tarvitse putkittaa sinne holviin. Sähkön syötöt huoneistojen ryhmäkeskuksille kulkee pappukäytävissä niille rakennetuissa kuiluissa joissa kulkee myös yleiskaapelointi ja antenniverkot.

  VastaaPoista