Translate

torstai 13. marraskuuta 2014

10.11-11.11

Perjantai- ilta oli ikimuistoinen. Kävimme työporukan kanssa keilaamassa ja onnistuin jopa voittamaan yhden kierroksen. Pidimme paljon hauskaa. Loput viikonlopusta vain ihmettelin ja katselin kaupunkia.

Maanantaina viikko alkoi pistorasioiden asennuksella. Asensimme pistorasioita kerrostaloasuntoihin yhteensä satakunta kappaletta. Muuta en oikeastaan tehnytkään.

Tiistaina lähdin Venäläistä syntyperää olevan Romanin mukaan. Asensimme saneerauskohteen portaikkoon valot syksyn pimeitä iltoja varten, jotta muut eivät pääse mainitsemaan sähköasentajille valon puutteesta. Rakennus sinänsä oli mielenkiintoinen, sillä se on niitä harvoja rakennukisa Paderbornissa, jotka ovat säilyneet sodan läpi tähän päivään asti ehjänä. Rakennuksen seinissä on vielä alkuperäiset, oljesta tehdyt eristeet.
Vaikka Roman puhuu hyvin vähän englanita, on hänen kanssaan mukava työskennellä. Roman tunnistaa vielä sisällään venäläisen sielun, ja osaa samaistua suomalaiseen sielunelämään. Erityisesti jääkiekon MM on ollut yleinen puheenaihe.

Tiistai- iltana pääsin taas ampumaradalle. Sain käyttööni oikean kilpailuissa käytetyn takin ja hanskat. Oli kiva huomata, että parinkin harjoituskerran jälkeen tulokseni alkoi parantua.

Keskiviikkona pääsin mukaan yrityksen tuoreimmalle rakennustyömalle. Siellä asensimme putkia sähköjohdoille raudotusten sekaan ennen toisen kerroksen lattiavalua.
Vaikka sodasta on 70 vuotta, sen jäljet näkyvät yhä. Alle sadan metrin päästä rakennusta uskotaan olevan sodan aikainen pommi. Ensiviikolla koko alue suljetaan ja pommi kaivetaan ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti