Translate

lauantai 22. marraskuuta 2014

20.11 ja 21.11

Tällä viikolla saavutin ulkomaankomennuksen puolivälin. Viisi viikkoa takana, neljä jäljellä. Aika ei ole mennyt yhtään liian hitaasti, päinvastoin. Time runs fast, when you are having fun!

Torstaina jatkoin seinänpaikkausoperaatioita. Ihan hyvä siitä tuli, vaikka itse sanonkin. Seinän valmiiksi saatuani jatkoin pistorasian asennuksia ja iltapäivällä vaihdoin rakennustyömaalla portaikon väliaikaisen valaisimien palaneita polttimoita.

Töiden jälkeen totesin jälleen kerran Saksalaisen avoimuuden. Tunsin oloni laiskaksi ja päätin laittaa elämän risaiseksi ottamalla kotimatkalla pitseriasta evästä. Sen verran että sain sanotta mitä haluan kuuluu kysymys "mistä olet kotoisin". Selitin matkani tarkoituksen saksaa murtavalle Turkkilaismiehelle. Poislähtöä yrittäessäni paikalle saapui englantia hyvin puhuva saksalaismies, jonka kanssa keskustelimme pitkään maiden kansainvälisistä suhteista ja opiskelusta ulkomailla.

Perjantaina aloittelimme sosiaalitilojen saneerausta. Yllättäen, sähköasennusfirma tekee omiin tiloihinsa itse sähköasennukset. Poistimme käytöstä turhan valokatkaisimen ja muuttelimme hieman kytkentöjä. Lisäksi vedimme valmiiksi uusien valaisimien kaapelit ja poistimme vanhoja valaismia.
Perjantaina pitkästä aikaa tunsin, että sain jopa tehdä jotain koko ajan, sillä missään vaiheessa ei tarvinnut miettiä "mitä teen seuraavaksi". Tekemistä oli kokoajan ja mielestäni juuri tälläiset pienet, lyhytjestoiset projektit ovat kaikkein mielenkiintoisimpia.

Kun oikein miettii, minulla on ollut iltaisin ja viikonloppuisin enemmän tekemistä ja menoja Saksassa, kuin koskaan Suomessa. Esimerkkinä perjantaina kävimme viime viikonlopulta tutun koplan kanssa Bielefeldin kaupungissa ajamassa kartingkia. Matkaa piti tehdä suuntaansa 45 kilometriä, mutta hupi oli sen arvoista.

Lauantain suunnitelma: Telkkarista tulee mäkihypyn joukkekisa, Suomi edustettuna. Kannustetaan Suomi voittoon!

Mach gut! Grüsse aus Paderborn
-Atte

2 kommenttia:

  1. Niin se aika rientää. Kyllä hän ne firman sosiaaliset tilat jonkin verran kohennusta kaipasikin verrattuna minkälaiset ne tilat siellä konttorinpuolella olivat. Kysele oliko sielä konttorinpuolella valaistuksen ohjaukset tehty KNX tekniikalla.
    Viikonloppuja hh

    VastaaPoista
  2. Kyllä, konttorissa on käytössä KNX tekniikka. Mutta ilmeisesti sitä ei tule käyttöön sosiaalitiloihin. Firmalla on työn alla yksi rakennus, johon tulee KNX. Mutta rakennus on vielä niin alkuvaiheessa, että minä en ehdi KNX:n käyttöä nähdä. Olen sopinut, että jos tulee keikka johon liittyy KNX, minä pääsen sinne mukaan.
    Firmassa on töissä yksi mies, joka vastikään suoritti "Mestarinkirjeen" eli taitaa suomentua erikoisammattitutkinnoksi. Tämä mies on siis ammattilainen KNX tekniikassa.

    VastaaPoista