Translate

perjantai 7. marraskuuta 2014

5.11- 7.11

Keskiviikkona en tehnyt käytännössä mitään. Aamulla asensin pari pistorasiaa. Aamupäivällä Daniel tajusi tehneensä virheen. Liiketunnistinta varten olisi pitänyt olla viisinkerainen kaapeli, mutta asennettuna oli vain kolminkertainen. Iltapäivä meni työkaluja ojennellessa.

Torstaina sain onneksi tekemistä. Asensimme ensimmäisen kerroksen asuntoihin pistorasiat ja teimme alustavat mittaukset. Saksassa ei tarvitse tehdä (oikeastaan pitäisi, mutta kukaan ei tee) suojajohtimen jatkuvuusmittauksia tai eristysrestanssimittauksia. Virrat päälle, ja katsotaan että jokapaikkaan tulee jännite oikealla tavalla. 
Lisäksi minun pitää unohtaa KAIKKI mitä minulle täällä opetetaan. Vaihe laitetaan vasemmalle (tai, no se riippuu ihan asentajasta kummalle puolelle sen laittaa), valokatkaisija toimivat päinvastoin kuin kotona ja johtimien mitoitus: kaikki tehdään 1.5 millisellä.

Perjantai:
Aamulla lähdin mukaan aivan ydinkeskustaan vaihtamaan opiskelijaasuntolan ovipuhelinta. Vaihdoimme paneelit uusin ja teimme sen toimivaksi.

Perjantain Ferienabend: Työporukka kutsui minut illalla keilaamaan. Nyt kirjoittaessani luonanani on yksi työkaveri, ja toinen on tulossa. Tästä ei ole pitkä kävelymatka kaupunkiin, joten sovimme menevämme sinne porukalla

Schönes Wochenende!
Grüsse aus Paderborn
-Atte

3 kommenttia:

 1. Niin viikko on tainnut mennä nopeasti, Hyvää viikonloppua sinne

  VastaaPoista
 2. Wie geht es?
  Haben sie ein gut arbeitsplatz?
  Wie arbeitskamrater haben sie?
  Hast du schon viel gelernt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallo, Herr Kumpulainen!
   Mir geht's sehr gut! Mein Arbeitsplatz Firma "Stock" is sehr gut!
   Da gibt es viele ganz nett un verschiende leute. Jezt habe ich geareitet mit fünf leute. Jeden Tag lerne ich etwas neues sachen. Und ich auch glaube dass hier habe mehr viel gelernt als im Schule.
   P.S: Sie können "du" sagen zu mir.

   Poista