Translate

perjantai 12. joulukuuta 2014

8.12-12.12

Viikonloppuna kävimme jälleen katselemassa joulutoria. Joulutori on jotenkin niin lumoava paikka, että sieltä löytää jokakerta jotakin uutta ja mielenkiintoista. Lisäksi siellä on mukava olla tuttujen ihmisten kanssa.

Maanantaina syystaudit jylläsivät firmassa. Kipeänä oli mies jos toinenkin. 
Aamusilla kävimme kotikeikalla asentamassa omakotitalon oven eteen hämäräkytkimen. Lisäksi asensimme kylpyhuoneeseen 5 kpl 35 wattisia halogeenivaloja.
Keikan aikana huomasin, miksi halpa ei ole aina parempi. Ensimmäinen yritys asentaa valaisimia loppui siihen, kun puolen tunnin sorvaamisen jälkeen emme saaneet laitettua valaisimiin jousia, jotka pitävät valaisimet kybrokissa kiinni. Sen sijaan laitoimme hieman kalliimmat mutta kunnolliset valaisimet. Iltapäivällä asensin jälleen parisenkymmentä pistorasiaa.

Tiistaina lähdin sairaslomalta palaavan asentajan mukaan saneeraustyömaalle. Aamusta asentelimme seinien sisään kaapeleita.
              Tälläseltä näyttää Saksalainen seinä

Tiistaina iltapäivällä jäin yksin rakennustyömaalle. Tehtävänä oli poistaa vanhat kaapelit rakennuksen ulkoseiniltä ja kellarista
  Kellarista löydetty kaapeli toivotti tervetulleeksi 50- luvulle :)

Illalla pääsin taas ampumaradalle. On todella kiva huomata, kuinka vähäiselläkin harjoutuksella tulosta alkaa pikkuhiljaa tulla. Ensimmäisillä kerroilla tulos oli 80-100/150. Viimeisellä kerralla tulos oli jo hyväksyttävät 128/150. Lisäksi ammunnasta on tullut erittäin koukuttava harrastus. Jos siihen vain Suomessa löydän mahdollisuuden, haluaisin ehdottomasti harjoitella lisää.

Keskiviikkona lähdin hieman kauemmaksi keskustasta lähiössä olevalle kerrostalotyömaalle. Asensimme toisen kerrostalon asuntojen seiniin kojerasioita ja kaapeleita. Toisen kerrostalon hissikuiluun asensimme hissin rungon maadoituksen. Iltapäivällä kävimme asentamassa kerrostaloasunnon uuteen ulko- oveen ovisummerrin ja kaiken tarpeellisen asuntojen ovikelloja varten.

Torstaina vuorossa oli taas sanneraustyömaa. Asensimme koko päivän kaapeleita seinien sisään ja seiniin sahattuihin uriin.
Välikysmys: Mitenkä meilläpäin asennetaan kaapelit betoniin/tiileen/kiveen sahattuihin uriin.
Täällä ne asennetaan seiniin L- muotoisilla nauloilla/kipsaamalla urat umpeen tai laittamalla uriin pätkiä haitariputkesta. Alla kuva jälkinmäisestä esimerkistä. Vieressä voi nähdä putkeen asennettua ja seinään kipsattua atk- kaapeliaPerjantaina menimme keskustaan "elokuvateatteri" työmaalle. Keskustassa olevaan rakennukseen on tehty saneerausremontti. Asunnot ovat jo täysin asumiskelpoisia, mutta vielä muutamia pikkujuttuja uupuu. Tänään perjantaina kävimme asentamassa sisäpihan tasanteille ulkovalaisimet ja hämäräkytkimen. Lisäksi juuri ennen töitten lopettamista kävimme laittamassa Schüzenplazt:in kellokytkimen kohdalleen.

Takana siis reissun toiseksi viimenen viikko.... Aika rientää kun on hauskaa. Ensi viikolla olisi sitten tarkoitus matkustaa takaisin kotiin. En sano, että mieltäni vaivaisi koti-ikävä, mutta en myöskään kiellä etteikö kotiin olisi mukava palata.
Reissun viimeiselle viikonlopulle yritin järjestää, että kävisimme vielä porukalla keilaamassa tai muuten vain tekemässä jotakin, mutta ilmeisesti kaikilla on työntäyteinen viikonloppu.

Hyvää viikonloppua ja joulunodotusta sinne maailmalle!
Schönes wochenende und grüsse aus Paderborn
-Atte

1 kommentti:

  1. meillä asennetaan normaalisti ensikksi putket ja sitten kaapelit. Maakaapelia saa asentaa suoraan valuun.

    VastaaPoista