Translate

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Ensimmäiset päivät

Saavuimme siis maanantaina puoli seitsemän aikaan Paderborniin. Lähettämämme tekstiviestit eivät olleet saavuttaneet paikallista yhteyshenkilöä ja oli aivan sattumankauppaa että hän oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Illaksi menimme kukin tahoillamme omaan majapaikkaamme.

Tiistaiaamuna menimme Bildung&Handwerk: in toimitiloihin seuraamaan Unkarilaisille opettajille pidettyä tilaisuutta Saksan ammatillisesta koulutuksesta. Iltapäivällä kävimme tutustumassa "Electro Stock: in tiloihin ja tapasimme itse Herra Wolfgang Stockin. Vaihdoimme kuulumisia ja tarkempia tietoja työssäoppimisjaksosta sekä kirjoitimme sopimukset.

Myöhemmin kävimme vierailemassa Sinin työpaikalla. Sini työskentelee Wolkvagenilla autonasentajana ja asuu samassa hostellissa vastapäisess huoneessa. Tosin vain perjantaihin asti ennen paluutaan takaisin suomeen.

Sini tarjosi onnekseni apuaan ja näytti minulle illalla kaupunkia ja sen tärkeimpiä kohteita, kuten kauppoja ja pesulan.

Keskiviikkoaamuna Eli ensimmäisenä työpäivänä kaikki ei mennyt aivan putkeen. Tiedossani oli vain tiet ja niiden suuntimat, mistä bussi saattaisi kulkea. Kuljin kyllä kokoajan oikeaan suuntaan, mutta missasin yhden bussin vaihdoksen yhteydessä ja saavuin kahden minuutin varoajalla kaupungin toiselle puolen "päämajaan". Sieltä jatkoin kahden asentajan kanssa suoraan työkohteeseen. Onneksi he puhuvat suht' hyvää englantia, joka on pääasiallinen kommunikaatiokielemme. Tottakai välillä komppaamme toisiamme saksankielisellä Small Talkilla. Sen verran heihin tutustuin päivän aikana, että he lupautuivat ottamaan minut kyytiin aamuisin sillä asun heidän työmatkansa varrella. Nuorempi asentajista käytti minua tänään ltäpäivällä kapungilla ja näytti pari kauppaa ja reittejä niihin. Sen lisäksi hän auttoi minua hankkimaan internet- yhteyden tänne hostelli Kiepeen jotta voin jopa päivittää blogiani ja käyyttää somea. Joten siitä kaikki kiitos ja kunnia Patrickille!

Päivän saavutus: Pahoittelin ja selitin myöhästymiseni syyn Herra Stockille täysin saksankielisesti.

Lisäksi illalla pimensin koko hostellin yrittäessäni paahtaa leipää. Välittömästi leivänpaahtimen pistokkeen laitettuani koko rakennuksen sähköt katkesivat. Hiippailin huoneestani hiljaa sähkötaululle ja käänsin päälle vikavirtasuojan, jonka takaa koko rakennuksen sähkö nähtävästi tulee. No, tekevälle sattuu.

1 kommentti:

  1. Onneksi oli ammattimies asialla ja sait sählköt päälle, itse olisin tuskin ymmärtänyt sähkötaulusta mitään ...
    Hienoa että sait kimppakyydin
    Schönes Wochenende

    VastaaPoista