Translate

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

27.10- 29.10

Viikonloppuna vietimme paljon hauskaa työporukan kanssa. Lauantai- ilta oli yksi sellaisista kokemuksista, jota tuskin tulen ikinä unohtamaan. Vielä sunnuntainakin uskaltauduin katsomaan kaupungin vilskettä keskipäivällä.

Maanantaina minut määrättiin koko viikoksi Carlstenin mukaan, sillä hänen työparinsa on lomalla. Menimme vanhemman asentajan avuksi vetämään kaapelikaivantoon atk- kaapelia. Homma oli aika nopeasti tehty joten teimme kerrostaloasunnon kahden ylimmän kerroksen käytävän valaistuksen valmiiksi.

tiistaina menimme Carlstenin omalle työmaalle vähän syrjempään Schloss-Neuhaus asuinalueelle. Siellä rakenteilla on kaksi asuntoa, joiden kaksi ensimmäistä kerrosta on suunniteltu vanhuksille ja liikuntarajoitteillisille ihmisille. Kuukauden ajan kaikki olivat odotelleet että yritys, joka tekee sisätilojen seinät kyprokista saapuisi ja tekisi seinäät loppuun asti. Niin se sitten tekikin..... harmi vain että seinät suljettiin ennen kuin ehdimme asentaa niiden sisään tarpeelliset kaapelit ja kojerasiat.... Ja näin tapahtui vain niissä kahdessa asunnossa jotka eivät olleet vielä valmiita. Parasta on että nämä miehet ovat kaikki puolalaisia eivtkä ymmärrä sanaakaan saksaa tai englantia.
Lisäksi tiistaina korjailimme näiden puolalaisten työmiesten jälkiä. Sähköasennukset oli tehty huhtikuussa annettujen paperien mukaan, mutta puolalaiset rakensivat elokuussa tehtyjen paperien mukaan. Papereissa oli kymmenien senttien heittoja seinien sijainnissa, joten kaapeleille piti piikata uria kattoon ja niitä pitkin seinien sisään. Kyllä arkkitehti ilahtuu kuullessaan, että hän joutuu maksamaan unohdettuaan toimittaa paperit Stockille.....

Töiden jälkeen Carlsten otti minut mukaansa ampumaradalle, jossa ammuimme ilma-aseilla, söimme makkaraa, joimme pari olutta ja keskustelimme ihmisten kanssa. "Schütchenfaren" on todella iso juttu täällä. Joka vuosi täälllä järjestetään isot juhat, jossa kilpaillaan leikkimielisesti kaupungin herruudesta ampumalla. Se on Saksan toiseksi suurin tapahtuma heti "Ocktoberfestin" jälkeen ja sitä seuraa arviolta 1.4 miljoonaa ihmistä.

Keskiviikkona menimme samalle työmalle jatkamaan tiistain töitä. Asensimme lisää kojerasioita ennen kuin Puolalaisten tarvitsisi sulkea seinät. Lisäksi vedimme kaapeleita siten, että ne olisivat valmiita kun Puolalaiset tulevat taas torstaina.

2 kommenttia:

  1. hienoa, viikko on tainnut mennä rivakasti ja työkaverit ovat tainneet ottaa sinut hyvin vastaan

    VastaaPoista
  2. hei Hannu!
    Kyllä, aika kuluu aika ripeästi ja tuossa ihmmeteltiin työkaverin kanssa että kohta on jo kulunut kaksi viikkoa työsssäoppimisjaksostani. Samaan hengenvetoon kuulin myös todettavan että tuntuu kuin olisisin aina ollut heillä töissä. Minun annetaan myös tehdä jopa oikeita töitä. Vanhemmat asentajat ovat ihmetelleet sitä, että harjoittelija jopa on kiinnostunut tekemään oikeita asennuksia

    VastaaPoista