Translate

lauantai 25. lokakuuta 2014

23.10 ja 24.10

Torstain ja perjantain olin kahden asentajan mukana tekemässä rakennustyömaalla kerrostaloasuntojen sähköpääkeskuksia. Pääasiallisesti Saksalainen sähjöasennus on samanlaista kuin Suomalainen. Mm. värikoodit, asennustavat- ja kalusteet ovat samanlaisia. Eroavaisuuksiakin löytyy:
-Kaapelit vedetään suoraan villan sekaan
-Työmaalla on käytettävää kypärää ainoastaan nostokurjen alla (Kuulemma niitä sillonkin käytetään harvoin, koska kypäristä saa kuulemma helposti täitä)
-Turvakengät ovat pakolliset, mutta huomioväristä vaatetusta ei tarvitse olla
-Torx- ruuveja on jokapaikassa
-Pääasiallisesti yhdellä kaapelilla tehdään koko huoneen sähköistys; yhdeltä sulakkeelta saattaa kulkea virta kolmeen eri paikkaan
-Kaapelin johtimien mitoitus; B16 sulakkeelta lähtevät johdot ovat 1.5 neliömillimetrisiä
-Työturvallisuus on huomattavasti väljempää: Perinteisen malliset puiset A- tikkaat ovat yleisessä käytössä ja korkeilta paikoilta roikutaan ilman putoamisvaljaita
-Kytkentöjä saatetaan tehdä jännitteellisenä
-Saksalainen asennus on paljon tarkempaa, kaiken pitää olla "just eikä melkein"
-Toisaalta työturvallisuuden takia on helpompi tehdä terveydelle haitallisia virheitä. Luultavasti siksi           saksalaisille sähköasentajille makstaan aina tuntipalkkaa.

Suomalaiset klisheiset käsitykset saksalaisita alkavat hälventyä. Toki he ovat tarkkoja, siistejä ja järjestelmällisiä, mutta myös hauskoja eivätkä läheskään niin jäyhiä, kuin annetaan ymmärtää. Toisaalta he ovat ylpeitä joistakin klisheistä, kuten Bratwurstista ja oluesta.

Viereisessä huoneessa asunut Sini sanoi paikallisten ihmisten olevan kylmiä, ja että heidän kanssaan on hankala ystävystyä. EN YMMÄRRÄ? Olen ollut töissä kolme päivää ja tutustunut niihin neljään asentajaan, joiden kanssa olen työskennellyt. Lauantaina sovimme käyvämme illalla Liborissa "tivolissa" parilla Bratwurstilla ja oluella. Mielestäni Saksalaiset ovat vieraanvaraisempia ja vastaanottavaisempia kuin Suomalaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti